Over Cookies By Jo

Ik ben Jo, en ik bak al jaren koekjes in mijn eigen keuken, van suikerkoekjes tot eetbare bloemen koekjes en nu ook gedecoreerde koekjes met icing en fondant. Niet iedereen houdt van al die zoetigheid en daarom experimenteer ik met allerlei smaken. Zo wil ik uiteindelijk op deze pagina een leuk assortiment kunnen aanbieden voor iedereen. 

Dit avontuur begon toen mijn meisje Tess net geboren werd in 2018, ik had direct een order voor 180.000 eetbare bloemen koekjes voor in het eerste jaar dat het nieuwe restaurant open zou gaan. Dit restaurant kwam bij mij terecht via mijn Pinterest pagina, en terwijl wij op vakantie waren kreeg ik dus de vraag of ik aan hun nieuwe bedrijf koekjes wilde leveren. Zoals ik ben, zeg ik "JA" Tuurlijk, praten kan altijd! Eenmaal in gesprek met het restaurant bleek het om een mega order te gaan en als beginnende bakker en nul investeerders kon ik dit niet aan. Dus deze order heb ik laten schieten en ik ben mij toen weer gaan focussen op mijn werk in de zadenhandel. 

Maar het begon toch weer te kriebelen, ondernemen zit je in je bloed, en dat blijft echt aan je trekken als je niet op je plek zit binnen een bedrijf. Ik kwam in zwaar weer terecht en merkte echt dat ik iets anders nodig had om mijzelf weer goed te voelen. Ik begon weer met bakken en dit keer had ik wel investeerders en mensen om mij heen die mij omhoog tilde! Geen negatieve beren op de weg wierpen maar mij bleven aanmoedigen, zo ben ik nog altijd bezig tegen een depressie die af en toe weer de kop op steekt, en een stemmetje dat mij continu verteld dat ik het niet kan, maar door de steun die ik aan mijn zijde mag ervaren, weet ik dat ik er wel kom. Op MIJN tempo, en op mijn manier.

Daarom ben ik nu naast dat ik werkzaam ben als inkoper, verkoper en adviseur bij een zadenhandel in Dordrecht, ook een hobby koekjes bakker. Nee dit is zeker geen spannende baan, maar wel rustgevend en prima te doen in combinatie met mijn reumatische aandoening. Ik heb altijd gevochten tegen een lichaam wat niet wilde wat ik wilde doen! Maar dat vraagt teveel energie dus laten we maar accepteren wat het wel kan en wat het niet kan. Ik wens je veel plezier met het uitpluizen van mijn website en neem zeker even een kijkje op mijn Instagram pagina!